Harpist Lavinia Meijer ontvangt gouden plaat

Plaatje bij nieuwsbericht In 2011 ontmoette ze Philip Glass en speelde hem haar eigen arrangement van zijn Metamorphosis voor. Hij was direct onder de indruk van haar spel en zo ontstond een bijzondere samenwerking. Hoewel Glass nooit specifiek voor harp heeft geschreven, bleken een aantal pianocomposities en -transcripties zeer geschikt om ze met kleine aanpassingen op de moderne pedaalharp uit te voeren.
 
Met veel gevoel voor ambiance weet Lavinia Meijer deze stukken, dankzij het introverte harptimbre, een totaal nieuwe sfeer te geven. Iets waarover Glass zelf misschien nog wel het meest verrast is: 'Zo'n bewerking voor een ander instrument leert me echt iets nieuws over mijn eigen stuk. De harp benadrukt andere dingen in de muziek, in een kleur die er daarvóór nog niet was.'
 
Op televisie kreeg de cd landelijk veel aandacht bij ondermeer De Wereld Draait Door, Tijd voor Max en NTR Podium. Zowel Trouw, Telegraaf, Het Nederlands Dagblad als Muziekweb gaven het album het hoogste aantal sterren.