Waar besteedde Ate Doornbosch een groot deel van zijn leven aan?
Onderzoek naar middeleeuwse instrumenten
Onderzoek naar Nederlandstalige volksliedjes
Onderzoek naar Brabantse familiegeschiedenissen
Onderzoek naar bomen, voornamelijk de groene linde
onderwerpen
Muziekweb
Volgens internetgoeroes zal de cd en zelfs het downloaden op den duur steeds minder gebruikt worden en zal de muziekdistributie in de toekomst voor het grootste deel via streaming sites zoals Spotify gaan verlopen. MuziekWeb krijgt daardoor een nieuwe functie.

Het werd oorspronkelijk gemaakt om de catalogus op internet voor iedereen toegankelijk te maken. Daar is in de loop der jaren veel muziekinformatie aan toegevoegd. Het is steeds meer een educatieve, interactieve muziekinformatie-site geworden, gericht op smaakverbreding. Met MuziekWeb willen wij je helpen om met meer kennis van zaken goede keuzes te maken, beter en meer naar muziek te luisteren. Het is de moeite waard om je naast de gangbare top 100 te verdiepen in de muzikale schatkamers. En dat moet nog heel makkelijk gaan ook.

Voorbeeld: Stel je klikt op muziekstijlen in MuziekWeb, je krijgt dan de keuze uit pop, jazz, klassiek of wereldmuziek. Kies je jazz dan is er een keuze mogelijk uit 6 hoofdgroepen en daar binnen uit 26 onderverdelingen. Klik je vervolgens op swing, dan krijg je een beschrijving van het genre swing en een keuzelijst met 33 artiesten uit die groep, die je op populariteit of op alfabet kan sorteren en een lijst met afbeeldingen van cd-hoesjes. Als je dan Chet Baker kiest dan komt een lijst uit met 262 cd’s, 12 dvd’s en 58 lp’s. Als je tenslotte de cd ‘Chet Baker in Paris’ kiest dan verschijnt er een lijst met 36 nummers, waarvan je allemaal 30 seconden kunt beluisteren. En als je ze compleet wilt horen kan dat ook in de discotheek in de bibliotheek op de Hoogstraat, waar je dan ook nog de cd kunt lenen.

Alle informatie op MuziekWeb wordt door specialisten op onze informatieafdeling gemaakt. Bij de belangrijkste cd’s, artiesten en componisten worden toelichtingen geschreven. Daar wordt ook de gratis nieuwsbrief gemaakt waar je je op kunt abonneren.
Naast de toelichtingen maakt de redactie ook folders en boekjes, tijdlijnen en muziekwebwijzers, die, zoals jij nu ook doet, digitaal zijn te lezen. Van Afrikaanse muziek tot opera, alles met het doel de muzieksmaak van de luisteraar te verbreden.
Digitale folders en tijdlijnen Digitale folders en tijdlijnen
MuziekWeb MuziekWeb
bekijk ook deze wijzers
populair
Blues
Het enige muziekgenre dat tevens een gemoedstoestand kan aangeven: de blues. Een webwijzer over ellende en de uitlaatklep daarvoor, van de meest elementaire vorm tot moderne bluesrock. 
populair
Rock-'n-roll
Deze webwijzer gaat over rock-'n-roll. Niet zomaar een rage uit de jaren vijftig, maar het begin van iets gigantisch:  de popmuziek.