Terug naar boven

Bibliotheekpas koppelen of toevoegen


U kunt meerdere pasnummers koppelen aan uw account, bijvoorbeeld het pasnummer van uw kind(eren) of uw partner. Ook kunt u, als u al een webaccount bij Muziekweb heeft maar nog niet uw bibliotheekpas gekoppeld heeft, dat alsnog doen. Daarvoor logt u eerst in, en gaat u aan de rechterbovenzijde naar ‘mijn gegevens’.

Vervolgens klikt u op ‘gekoppelde passen’ en klikt u op ‘toevoegen’.

Vul uw pasnummer in en klik op ‘koppelen’. Uw pasnummer moet in het bibliotheeksysteem gecontroleerd worden, daarvoor wordt u doorgestuurd naar Bibliotheek.nl (a.). Als uw pasnummer al bij Muziekweb bekend is, wordt u naar uw postcode gevraagd om de pas te kunnen koppelen (b.).

Nadat uw pasnummer is gekoppeld (zie a. en b. voor het koppelen) kunt u zien welke pas in gebruik is. Om het eventuele andere pasnummer te gebruiken, klikt u op ‘activeren’.

a. Bibliotheekpas die nog niet bij Muziekweb bekend is koppelen (via Bibliotheek.nl)

In het inlogscherm van Bibliotheek.nl vult u uw bibliotheekpasnummer in. Het wachtwoord of pincode dat u hier invult is uw bibliotheekwachtwoord! LET OP: dat is een ander wachtwoord dan uw Muziekwebwachtwoord. Kijk op de site van uw bibliotheek als u het wachtwoord niet meer weet. Vaak is het een combinatie van uw geboortedag/maand/jaar.

Vervolgens is het pasnummer toegevoegd. Op deze manier kunt u meerdere pasnummers toevoegen.

b. Bibliotheekpas die bij Muziekweb al bekend is koppelen

Nadat u het bibliotheekpasnummer heeft ingevuld, wordt u naar uw postcode gevraagd. Vul deze in en klik op ‘koppelen’. Uw (extra) pas in toegevoegd.