Terug naar boven

Van Eigen Bodem: Talent Uit Utrecht

De Tour de France startte in 2015 in Utrecht. Naast een sportstad is Utrecht ook een muziekstad. Denk maar aan het recente succes van Eefje de Visser, Kyteman, Mister & Mississippi en Kensington. En dan hebben we klassiekers als Herman van Veen, Het Goede Doel en Urban Dance Squad nog niet genoemd! Hier een overzicht van aanstormend talent uit Utrecht.

Aestrid
Onze recensent omschreef Box van Aestrid als ‘treurig en melancholiek’. De groep speelde haar intense indierock tot in Canada. Wellicht horen we het komende jaar meer van deze groep.

John Coffey
In de categorie ‘hard & heftig’ doet hardcoreband John Coffey het al jaren goed. De verschillende bandleden komen oorspronkelijk van de Veluwe maar hebben Utrecht alweer jaren als uitvalsbasis. Het derde album The Great News verschijnt binnenkort.

Sunday Sun
Van een heel andere orde is Sunday Sun, dat van zichzelf zegt dat ze ‘tijdloze popliedjes om verliefd om te worden’ schrijven. Ook Muziekweb viel als een blok voor de ‘energie, inzet en vrolijke melodie├źn’ op het debuutalbum We Let Go.

Emil Landman
Deze Utrechter stond al in het voorprogramma van Blaudzun en Dotan en was al te zien in De Wereld Draait Door. Voor de inspiratie van zijn liedjes reist Emil Landman stad en land af, maar in Utrecht komt hij thuis.De liedjes op zijn debuut Colours And Their Things lijken op het eerste gehoor misschien niet zo bijzonder, maar na herhaalde luisterbeurten grepen ze onze recensent ongenadig bij de strot.