Terug naar boven

Van Eigen Bodem: Rocktober

Oktober, Rocktober. Het is wellicht een foute woordspeling, maar het past bij het genre rock. Lekker beuken op een gitaar is soms ook een beetje fout. Maar oh zo lekker. Daarom heeft Muziekweb de vijf leukste rockbands van Nederland op een rijtje gezet. Zet je versterker op 11 en blaas je buren omver!

1.

John Coffey

Het kan je bijna niet zijn ontgaan. De heren uit Utrecht zijn dé punkband van het moment. Hun muziek is schreeuwerig, maar toegankelijk. Overdonderend, maar strak. John Coffey is ook leuk voor mensen die niet van punk houden.

2.

DeWolff

Even toegankelijk, maar totaal anders is DeWolff uit het Limburgse Geleen. Dit trio maakt bluesrock die zo uit het diepe Zuiden van de Verenigde Staten had kunnen komen. Sinds hun verrassende debuut uit 2009 is DeWolff een vaste waarde in het Nederlandse popcircuit.

3.

zZz

Het Amsterdamse zZz bewijst dat je voor goede rock geen gitaren nodig hebt. Het duo bestaat uit een drummer en een organist. Samen maken ze een lekkere bak herrie. Herrie die bijzonder knap in elkaar zit. Het maakt van zZz een internationaal geliefde band.

4.

Palio Superspeed Donkey

Het jonge bandje Palio Superspeed Donkey tapt uit een ander vaatje dan bovenstaande bands. Strakke punk of bluesrock zul je niet snel bij deze Amsterdammers aantreffen. De groep heeft vooral naar de rammelende indierock uit de jaren 90 geluisterd. Heel erg melodisch en met grappige teksten als bonus.

5.

The Miseries

Tim Knol kennen we als gevoelige singer/songwriter. Dat hij ook behoorlijk kan rocken bewijst zijn onstuimige groepje The Miseries. Veel uptempo nummers waarover Knol met een flinke galm op zijn stem zingt.