Terug naar boven

De Tijdmachine: The La's

In 1990 zag de toekomst van de Britse popmuziek er veelbelovend uit. Diverse groepen werd een gouden toekomst toegedicht zoals The Stone Roses en Happy Mondays. Een band die door critici getipt werd als dé band voor de toekomst waren The La's. Op 1 oktober 1990 kwam hun debuutalbum uit. Het werd juichend ontvangen, maar de toekomst verliep toch anders dan verwacht.

The La's werden aangevoerd door de excentrieke maar briljante perfectionist Lee Mavers. De band werd in 1984 opgericht in Liverpool, en voerde vanaf 1987 een zegetocht door het live-circuit. Tijd om een album op te nemen, maar het zou bijna drie jaar duren voordat het debuut van The La’s het levenslicht zag. Het album kon rekenen op goede kritieken en er zijn maar weinig groepen die de sound van de jaren zestig wisten te vertalen naar 1990. Het wachten was op de grote doorbraak, maar die kwam er niet. In 1992 hief Mavers de groep op, maar ook als solo-artiest zweeg de enigmatische frontman.

Nu ruim 20 jaar later heeft Mavers, afgezien van dat ene uitstekende album met The La’s en een handvol sessies (onder meer voor de BBC ), geen muziek meer uitgebracht en weigert hij elk interview. Wat overblijft is dat ene album, dat ook het verhaal vertelt van een belofte die nooit werd ingelost.

Hieronder een aantal nummers van The La's hun debuutalbum die tevens als single werden uitgegeven.

Way out

There she goes

Timeless melody

Feelin'