Terug naar boven

Curiosa pop: Liedjes over wandelen

Muziekweb zet zijn beste beentje voor en zocht in de collectie naar artiesten die ook graag een wandeltocht maken. Sommigen verzetten daarbij wat meer kilometers dan anderen.

De perfecte wandelomstandigheden? Een zonnetje in je gezicht, licht briesje in je haren en grassprieten die je voeten kietelen. De Amerikaanse band The Grass Roots beschrijft het ideale tochtje met de benenwagen. ‘Keep walkin’ baby!’

The Grass Roots – Walking Through The Country

Als we de tekst van We Walk moeten geloven, hebben The Ting Tings revolutionaire intenties. ‘Smash the rest up, burn it down’ scanderen zij. Hebben ze het hier over een protestmars? Het nummer heeft in ieder geval de perfecte beat om lekker op door te stappen.

The Ting Tings – We Walk

Wandelen om je zinnen te verzetten. In dit nummer van Beach House gaat de figuur een stukje lopen om iemand te vergeten. Iemand die er niet meer is. Hier staat een wandeling in het park gelijk aan eenzaamheid.

Beach House – Walk In The Park

De wandeling van enfant terrible Josh Homme verloopt niet bepaald vlekkeloos. Bij hem bevindt één voet zich in de goot en de andere in de lucht. Als dit nummer op gang is gekomen en de groove wordt ingezet wil je zelf ook het liefst met je voetjes van de vloer.

Queens of the Stone Age – Feet Don’t Fail Me

Jezus deed het en de Belgische dance-act Milk Inc. zou het ook wel willen kunnen: over water lopen. Ook refereren zij in het volgende nummer naar Mozes, die de Rode Zee in tweeën spleet. Ze laten hieruit blijken dat ze er alles voor over hebben om bij hun geliefde te zijn. Het nummer werd een dikke hit.

Milk Inc. – Walk On Water

De stappenteller van de Schotse tweeling Charlie en Craig Reid zal waarschijnlijk overuren draaien. Zij lopen maar liefst twee keer 500 mijl (omgerekend goed voor zo’n 1.600 kilometer). Dit nummer werd in slechts een uur geschreven en zou het populairste nummer van The Proclaimers worden.

The Proclaimers – I’m Gonna Be (500 Miles)

Als Hope Sandoval in het volgende nummer zingt over autorijden, vraag je je wellicht af waarom dit nummer The Hiking Song heet. Later in het lied stelt de ex-Mazzy Star zangeres voor om in de heuvels te gaan wandelen. Misschien leidt deze wandeling wel tot nieuwe inzichten, aangezien de figuur waar zij over zingt enigszins vastgeroest lijkt te zitten in zijn of haar gewoontes.

Hope Sandoval & The Warm Inventions – The Hiking Song

(JvQ)