Terug naar boven

Playlist Verboden vruchten

Je wilt er wel van afblijven, maar het lukt niet. Deze Verboden vruchten-playlist is onweerstaanbaar!

 1. Forbidden fruit Nina Simone & Bobby Hamilton & Chris White [US I] & Al Shackman
 2. Rehab Amy Winehouse
 3. Temptation is hard to fight George McGregor & the Bronzettes
 4. House of the rising sun The Animals
 5. Oxycontin blues Steve Earle
 6. Fruit défendu Axelle Red
 7. Toxic Britney Spears
 8. Habits stay high Tove Lo
 9. Into temptation Crowded House
 10. Forbidden fruit The Band
 11. Verboden vruchten Ronnie Tober
lees meer
Een verboden vrucht is iets met veel aantrekkingskracht, ondanks alle mogelijke slechte gevolgen die eraan kleven. Popmuzikanten zijn net mensen en hebben veel over hun sterke verlangens en zwakke zelfbeheersing gezongen. Het levert wel lekkere muziek op!

Forbidden fruit – Nina Simone
Nina Simone gaf in 1961 een moderne draai aan het Bijbelverhaal van Adam en Eva. Zij eten een vrucht van de enige boom die God als verboden had bestempeld. De duivel verleidt hen, waarna God ze het paradijs uitstuurt.

Rehab – Amy Winehouse
Amy Winehouse wist dat ze een drankprobleem had, maar wilde niet naar een ontwenningskliniek. Het goudeerlijke Rehab (2006) werd haar grote doorbraak. (Haar gewoontes resulteerden in een vroege dood in 2011.)

Temptation is hard to fight – George McGregor
Dit obscure soulnummer uit 1967 staat bol van de spanning en het verlangen. Je kunt vechten tegen de verleiding, maar uiteindelijk verlies je. Let ook op de pedal steel-gitaar, een unicum in de soul.

House of the rising sun – The Animals
House Of The Rising Sun is gebaseerd op een Amerikaans folkliedje dat waarschuwt voor de gevaren van gokken en drinken. De Engelse beatgroep The Animals scoorde er een gigantische hit mee in 1964.

Oxycontin blues – Steve Earle
Rootsmuzikant Steve Earle kampte in zijn leven met langdurige verslavingen. Dit (fictieve) verhaal gaat over de pijnstiller Oxycontin, een levensgevaarlijke drug die erg populair is in de Verenigde Staten.

Fruit défendu – Axelle Red
Ook de liefde kan een verboden vrucht zijn. De Belgische zangeres Axelle Red zingt hier over allerlei zaken die we kennen van het verhaal van Adam en Eva: een tuin met bloeiende bomen, bloemen en bijen. Maar het gaat toch over iets anders…

Toxic – Britney Spears
Britney Spears beschrijft haar partner als giftig, maar ook als het paradijs. Toxic is trouwens een verraderlijke popsong. Voor je het weet zit je weken met het liedje in je hoofd.

Habits (stay high) – Tove Lo
De Zweedse zangeres Tove Lo combineert alle drugs-, drank-, eet- en seksverslavingen in dit fijne nummer. Ze duikt in alle verboden vruchten om maar niet aan haar vorige liefde te denken.

Into temptation – Crowded House
Into Temptation is een mooi liedje met romantische (en kunstmatige) violen en fluiten. Maar hieronder schuilt een duister geheim van de zanger. Het gaat over een liefdesnacht waarover niet gesproken mag worden.

Forbidden fruit – The Band
Meerdere leden van The Band leidden een moeizaam leven met drank en drugs. Het maakt dit nummer over verboden vruchten erg geloofwaardig. ‘People only want what they cannot have’

Verboden vruchten – Ronnie Tober
Omdat we het niet kunnen laten een lekkere kraker van Ronnie Tober om mee af te sluiten. Sinasappel, cola, ananas, karamel, pepermunt…