Terug naar boven

Playlist Lente

De lente heeft ontelbaar veel muzikanten geïnspireerd. Deze Playlist bevat de mooiste muziek over het mooiste seizoen!

 1. Lente Jules de Corte
 2. Daor is de zon Gerard van Maasakkers
 3. Good day sunshine Jimmy James
 4. Lentekriebels Jan Leliveld
 5. Joyful breeze of spring Marjan Vahdat
 6. They say it's spring Blossom Dearie
 7. Their hearts were full of spring The Four Freshmen
 8. Concert voor viool en strijkorkest RV.269, op.8, nr.1 in E gr.t., "La primavera" deel I Antonio Vivaldi
 9. Concert voor viool en strijkorkest RV.269, op.8, nr.1 in E gr.t., "La primavera" deel II Antonio Vivaldi
 10. Concert voor viool en strijkorkest RV.269, op.8, nr.1 in E gr.t., "La primavera" deel III Antonio Vivaldi
 11. Voorjaarsmoeheid Drs. P
lees meer
Wie houdt er niet van de lente? Muzikanten in ieder geval wel. Zij maken de meeste mooie liedjes waarin alles groeit en bloeit.

Lente – Jules de Corte
We beginnen nog voorzichtig. We hebben heus nog wel wat kou voor de boeg, aldus Jules de Corte. De melodie van de pianist is opgewekt, maar weifelend. Niet te vroeg juichen, mensen!

Daor is de zon – Gerard van Maasakkers
De Brabantse troubadour Gerard van Maasakkers is net zo bescheiden. Zijn lenteliedje is een gezellige mix van akoestische instrumenten en vrolijke zang. ‘De kachel kan wel uit!’

Good day sunshine – Jimmy James
Good Day Sunshine behoort tot de meest zorgeloze nummers van The Beatles. In de handen van de Jamaicaanse zanger Jimmy James krijgt het nog meer optimistische zeggingskracht.

Lentekriebels – Jan Leliveld
Zanger Jan Leliveld grijpt de lente aan om mensen aan te sporen iets voor een ander te doen. Zo kun je de zon laten schijnen. Leliveld pakt zelf ook flink uit: blazers, gitaren, diverse koren, etc.

Joyful breeze of spring – Marjan Vahdat
Marjan Vahdat is een Iraanse zangeres die in Noorwegen woont, omdat het in Iran verboden is om op te treden als solozangeres. In ballingschap maakt Vahdat echter heel hoopvolle muziek.

They say it’s spring – Blossom Dearie
Blossom Dearie kruipt in dit nummer in de huid van een meisje dat in de lente een huwelijksaanzoek krijgt. Dearies meisjesachtige stem is ideaal voor dit onderwerp, al is haar voornaam dat natuurlijk ook al!

Their hearts were full of spring – The Four Freshmen
Vorig nummer eindigde met een trouwring, dit liedje begint ermee. Het stel in dit romantische liedje blijft zelfs na de dood verbonden, omdat hun harten vol lente waren.

Vivaldi: La Primavera – Janine Jansen
La Primavera uit Vivaldi’s Vier Jaargetijden mag niet ontbreken. Het overbekende stuk is door veel mensen uitgevoerd. We hebben gekozen voor deze fijnzinnige vertolking van Janine Jansen.

Voorjaarsmoeheid – Drs. P
Kiezen voor Vivaldi is misschien erg clichématig. Zo zijn er wel meer clichés omtrent het voorjaar. Drs. P lepelt ze allemaal op, met zijn kenmerkende spitsvondigheid.