Terug naar boven

Playlist Zomerhits

Muziekweb laat de zon schijnen met deze playlist vol zomerhits!

 1. Lambada Kaoma
 2. Despacito Luis Fonsi & Daddy Yankee
 3. Get lucky Pharrell Williams & Daft Punk
 4. Tu es foutu In-Grid
 5. In the summertime Mungo Jerry
 6. Danza kuduro Don Omar & Lucenzo
 7. Que si que no [Sunclub radio mix] Jody Bernal
 8. Summertime DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince
 9. The ketchup song asereje [Spanglish version] Las Ketchup
 10. Comment ça va The Shorts
 11. Summer in the city The Lovin' Spoonful
 12. Dragostea din tei O-Zone
 13. Holiday rap MC Miker 'G' & DJ Sven
lees meer
Bij een zwoele zomer hoort lekkere muziek. Muziekweb zet een paar onsterfelijke hits op een rij!

Lambada – Kaoma
Lambada van de Frans-Braziliaanse groep Kaoma is voor veel mensen de ultieme zomerhit. Het nummer, vernoemd naar een Braziliaanse dans, kwam in de nazomer van 1989 de Nederlandse hitlijsten binnen en was in ons land de best verkochte single van het jaar. Wereldwijd gingen er 5 miljoen exemplaren over de toonbank.

Despacito – Luis Fonsi & Daddy Yankee
De Puerto Ricanen Luis Fonsi en Daddy Yankee tekenden met Despacito voor de successingle van 2017. Het reggaetonnummer werd 4,6 miljard keer gestreamd, en stond op 1 in maar liefst 45 landen.

Get lucky – Daft Punk
Deze zomerse knaller van Daft Punk met gastzanger Pharrell Williams betekende in 2013 de comeback van het Franse house-duo. Get Lucky was met 9,3 miljoen verkochte (digitale) exemplaren een van de grootste hits van het jaar en haalde in 32 landen de top-10.

Tu es foutu – In-Grid
Sommige zomerhits komen via terugkerende vakantiegangers naar Nederland. Zo ook Tu Es Foutu van de Italiaanse zangeres In-Grid. Ze scoorde in 2002 uiteindelijk bijna overal in Europa met dit Franse liedje. Opmerkelijk genoeg was juist Frankrijk een van de weinige landen waar de single weinig deed in de hitlijsten.

In the summertime - Mungo Jerry
Een wereldwijde nummer 1-hit halen met je debuutsingle, en daarvan 30 miljoen exemplaren verkopen: het is weinigen gegeven. De Britse band Mungo Jerry overkwam het met hun single In The Summertime, die ook in Nederland in 1970 vijf weken bovenaan de hitlijst stond. En dat terwijl het nummer in slechts 10 minuten was geschreven.

Danza kuduro – Lucenzo & Don Omar
Danza Kuduro van Lucenzo en Don Omar gaat net als Lambada over een dans: de kudoro, oorspronkelijk uit Angola. Het Portugees-/Spaanstalige nummer, met accordeon en opzwepende beats, stond in 2011 meerdere weken bovenaan de hitlijsten in 11 landen, waaronder Nederland.

Que si, que no - Jody Bernal
Met het Spaanstalige Que Si, Que No had Jody Bernal de grootste Nederlandse (zomer)hit van 2000 in handen. Het stond een recordaantal van 15 weken op nummer 1 in de Single Top 100, van juli tot oktober. Que Si, Que No is in Nederland een van de succesvolste singles allertijden.

Summertime - DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince
Kan het nog zomerser worden dan Summertime van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince? In het nummer uit 1991 leggen de heren zelf nog eens uit wat er zo fijn is aan de zomer: tijd om achterover te leunen in de zon, te relaxen en te barbecueën met vrienden.

The ketchup song (aserejé) - Las Ketchup
Veel acts met een zomerhit komen niet verder dan die ene hit in de zomer. Zo ook Las Ketchup, drie Spaanse zussen die in 2002 met The Ketchup Song (Aserejé) in meer dan 20 landen de nummer 1-positie bereikten. Het vrolijke liedje was deels gezongen in een fantasietaal en had een bijbehorend dansje.

Comment ça va - The Shorts
Hoeveel liedjes zullen er wel niet zijn geschreven over een vakantieliefde? Vast heel veel. Maar weinig zijn zo succesvol geworden als Comment Ça Va van de Nederlandse band The Shorts, die in 1983 niet alleen in eigen land de bestverkochte single hadden, maar ook elders in Europa succesvol waren. De jongensgroep uit Leiden verkocht meer dan vier miljoen exemplaren van het nummer, een onvoorstelbaar aantal.

Summer in the city - The Lovin’ Spoonful
De zomer is leuk, maar soms is het ook erg warm. Zeker in een stad. The Lovin’ Spoonful beschreef in Summer In The City (1966) zo’n zinderende zomerdag, en de nacht die verkoeling en vertier brengt. Om de sfeer te versterken werden stadsgeluiden toegevoegd aan het nummer, dat later nog gecoverd werd door Joe Cocker en regelmatig te horen is in reclames.

Dragostea din tei - O-Zone
'Ma-i-a hi, ma-i-a hu, ma-i-a ho, ma-i-a ha-ha'! Iedereen kan het refrein meezingen, maar bijna niemand weet waar het over gaat. In 2004 veroverde de Roemeens/Moldavische formatie O-Zone heel Europa met de onverstaanbare zomerhit Dragostea Din Tei. Ook Nederland, waar het de bestverkochte single van het jaar was.

Holiday rap - MC Miker G & DJ Sven
Het Nederlandse duo MC Miker G & DJ Sven had in 1986 met Holiday Rap, gebaseerd op een sample van Madonna’s Holiday, goud in handen. Het nummer werd een ongelofelijk groot succes: niet alleen in Nederland, maar in 34 landen werd het een nummer 1-hit. Met recht een zomerhit dus.