Terug naar boven

Playlist Back To School

Weer naar school? Bereid je goed voor met deze Back To School Playlist!

 1. School bells are ringing Carole King
 2. ABC The Jackson 5
 3. Primeira escola Os Cinco Crioulos
 4. Stay in school Otis Redding
 5. The first day of school The Ko Kos
 6. Teach me tonight Dinah Washington
 7. One more try Beverley Knight
 8. I've got a crush on teacher The Fawns
 9. Everybody's gotta learn sometimes Beck
 10. Brugklassertje Joost Prinsen
 11. School is begonnen Kraantje Pappie
lees meer
School is leuk, saai, spannend, verplicht, eng, belangrijk en vooral een emotionele achtbaan. Geen wonder dat muzikanten in hun liedjes regelmatig terugkeren naar hun schooltijd. Muziekweb zocht de leukste uit. Ter lering en vermaak.

School bells are ringing – Carole King
Hoera, school is weer begonnen! Het geluid van de schoolbel maakt Carole King gelukkig, want na een lange zomer kan ze eindelijk weer bij haar geliefde zijn.

ABC – The Jackson 5
Spellen en tellen, het is de basis waarmee iedereen begint op school. Heel simpel, en zo simpel kan de liefde ook zijn, aldus The Jackson 5 in deze vrolijke hit uit 1970.

Primeira escola – Os Cinco Criolos
Als je een vak volgt dat bij je past, is school pas echt leuk. In Brazilië heb je rivaliserende sambascholen, waar leerlingen werken aan zang, muziek, dans en praalwagens. Os Cinco Criolos zingt in dit nummer de geschiedenis van de belangrijkste sambascholen.

Stay in school – Otis Redding
Goede raad maakt net iets meer indruk als deze van de grootste soulzanger aller tijden komt: Otis Redding. De ‘Big O’ zingt het nog maar eens in dit bedrieglijk simpele liedje: een opleiding is heel belangrijk.

The first day of school – The Ko Kos
Op school kunnen de mooiste dingen ontstaan. Je maakt vrienden, ontdekt waar je talenten liggen en misschien…kom je op de eerste schooldag wel de liefde van je leven tegen.

Teach me tonight – Dinah Washington
Niet alles leer je op school, sommige dingen leer je thuis. Deze standard is door veel artiesten gezongen, de uitvoering door Dinah Washington is waarschijnlijk een van de bekendste.

One more try – Beverly Knight
Net zoals in het voorgaande nummer is de leraar in dit liedje een metafoor voor een liefdespartner. Op deze George Michael-cover legt zangeres Beverly Knight nog meer soul in het verhaal van de onzekere leerling.

I’ve got a crush on teacher – The Fawns
Er bestaan redelijk veel nummers waarin een mooie lerares wordt bezongen, zoals Hot For Teacher van Van Halen. Andersom komt het ook voor. The Fawns wilden bijvoorbeeld wel hun tanden zetten in het smakelijke hapje dat voor de klas stond.

Everybody’s gotta learn sometimes – Beck
De school van het leven, ook daar leer je veel. Het is onderwerp van dit nummer, oorspronkelijk van de Britse band The Korgis en daarna veelvuldig gecoverd. Voor de soundtrack van de film Eternal Sunshine Of The Spotless Mind maakte Beck deze prachtige versie.

Brugklassertje – Joost Prinsen
De eerste dag van het schooljaar is altijd spannend. Als je voor het eerst naar de middelbare school gaat al helemaal. Een paar weken terug was je nog de oudste, nu ben je ineens de jongste. Joost Prinsen bezingt het mooi.

School is weer begonnen – Kraantje Pappie
‘De school is weer begonnen voor alle domme jongens’, scandeerde Kraantje Pappie in 2013 met zijn vrienden Fiddox en DJ Fris. Alle slimme meisjes en jongens moeten er echter ook aan geloven.