Terug naar boven

Playlist New Age

Ontspanning nodig? Luister dan naar deze ‘feel good’ new age playlist. Laat je onderdompelen in dit warme bad met harmonieuze en rustgevende muziek.

  1. Origin Terry Oldfield & Mike Oldfield
  2. Once in a star-brightened night Gandalf [AT]
  3. Mul mantra Snatam Kaur
  4. Wanderer Karunesh
  5. Tranquillity Mike Rowland & Christa Michell
  6. Hands of love Deuter
  7. Om hraum mitraya Deva Premal
  8. Mystical trance Anugama
lees meer
Origin - Terry Oldfield & Mike Oldfield
De Engelse multi-instrumentalist Terry Oldfield speelt hier met zijn broer Mike, bekend van zijn hit Tubular Bells. Met boventoonzang en Indiase tabla, gecombineerd met elektrische gitaar en synthesizer doen ze authentieke, primitieve culturen herleven.

Once in a star-brightened night - Gandalf
De Oostenrijkse multi-instrumentalist Gandalf is gefascineerd door oude legenden en beschavingen. Zijn muziek is mysterieus, magisch en fantasievol.

Mul mantra - Snatam Kaur
De Amerikaanse vredesactiviste Snatam Kaur zingt mantra’s. Het eindeloos herhalen van een heilige tekst zuivert de ziel. De mool/mul mantra is het belangrijkste lied in de heilige schrift van de Sikhs, een onafhankelijk geloof geïnspireerd op hindoeïsme en de islam.

Wanderer - Karunesh
Met zijn dromerige, bezielde muziek voert de Duitse multi-instrumentalist Karunesh ons mee op een reis naar ons eigen hart. Zodat we durven ons hart te openen, te beleven en te voelen.

Tranquillity - Mike Rowland & Christa Michell
Met de helende klanken van dolfijnen brengen Rowland en Michell ons in contact met ons ‘innerlijke kind’. Aandacht geven aan dit onschuldige en speelse kind leert ons om zorgzaam, liefdevol en vol compassie te zijn voor onszelf. Een new age versie van Albinoni's hoboconcert adagio.

Hands of love - Deuter
De Duitse multi-instrumentalist Deuter heeft meerdere albums gemaakt om te gebruiken bij de eeuwenoude geneeswijze reiki. Door rustige handoplegging activeer je het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen en in balans te brengen.

Om hraum mitraya - Deva Premal
De van oorsprong Duitse zangeres Deva Premal zingt oude boeddhistische en Sanskrit-mantra’s in moderne arrangementen. Deze mantra eert het vrouwelijke principe (verbeeld in godin Sarasvati) en bidt om het licht van vriendschap te laten doorschijnen.

Mystical trance - Anugama
Deze meditatieve muziek van de Duitse multi-instrumentalist Anugama brengt ons in een sjamaans dromenland. Door de percussie, didgeridoo en shakuhachi waan je je bij een sjamaan, iemand die door mysterieuze rituelen contact heeft met de geestenwereld.

Samenstelling: Sandra van de Putte