Terug naar boven

Playlist Vriendschap

Met wie luister jij naar deze playlist over vriendschap?

 1. Count on me Bruno Mars
 2. Vrolijke vrienden Samson & Gert
 3. Best of friends [The fox and the hound] Walt Disney
 4. Jip & Janneke Kinderkoor Kom Maar Op
 5. Vind je me aardig Sesamstraat
 6. De vriendschapsband Xink
 7. Ruzie Aart Staartjes & Wieteke van Dort & Joost Prinsen
 8. Dikke vrienden Kinderen voor Kinderen
 9. Ovide en zijn vriendjes Lucy de Lange & Fred Butter
 10. Umbrella Rihanna & Jay-Z
 11. You've got a friend in me Randy Newman
 12. Wij blijven vrienden K3
lees meer
In 2018 is het thema van De Kinderboekenweek ‘Vriendschap’. Daar zijn veel boeken over geschreven, maar ook heel veel liedjes over gemaakt. Speciaal voor De Kinderboekenweek maakte Muziekweb deze lijst vol liedjes voor en door vrienden.

Count on meBruno Mars
Op vrienden moet je kunnen rekenen. Daar zingt Bruno Mars over in dit liedje. Bevindt je je ergens op de oceaan? Bruno Mars komt je redden! Kan je niet slapen? Bruno Mars zingt je in slaap! Heb je een schouder nodig om op te huilen? Bruno Mars staat voor je klaar!

Vrolijke vrienden - Samson & Gert
Vriendschap hoeft niet altijd tussen twee mensen te zijn. Kijk maar naar Samson en Gert. In dit vrolijke liedje zingen de hond en zijn baasje over hun kampeeravonturen.

Best of friendsThe Fox and the Hound
Vriendschap is niet altijd vanzelfsprekend. Dit nummer komt uit de Disney-film Frank en Frey. In deze film worden een vossenjong en een jachthond-pup beste vrienden, terwijl hun vriendschap eigenlijk verboden is.

Jip & JannekeKinderkoor Kom Maar Op
Nog een bekend vrienden-duo in deze lijst zijn Jip en Janneke. Annie M.G. Schmidt schreef talloze verhaaltjes over deze goede vrienden, die ook nog eens buren van elkaar zijn. Samen beleven ze allerlei avonturen, maar in dit liedje spelen ze binnen omdat het slecht weer is.

Vind je me aardigBert & Ernie
In dit liedje ligt Ernie te piekeren in bed. Hij maakt daarom zijn beste vriend Bert wakker om te vragen of hij hem nog wel aardig vindt. Wat denk je dat Berts antwoord is?

De vriendschapsbandX!NK
De Belgische groep X!NK maakte een rocknummer over vriendschap. Wist je dat dit nummer over henzelf gaat? Ze vertellen hoe de band bij elkaar kwam en hoe hun vriendschap daarmee ontstond. In 2003 deed de groep mee aan het Junior Eurovisiesongfestival.

Ruzie - Aart Staartjes, Joost Prinsen, Wieteke van Dort
Het is soms onvermijdelijk. Zelfs de beste vrienden hebben wel eens ruzie. Dit liedje uit de Stratemakeropzeeshow beschrijft wat er gebeurt als twee goede vriendjes ruzie hebben. Maar ruzie kun je gelukkig ook weer bijleggen.

Dikke vrienden - Kinderen voor Kinderen
Cas en Willem zijn al vanaf de eerste klas dikke vrienden. Maar dan worden ze allebei verliefd op hetzelfde meisje! Kiezen de jongens voor hun vriendschap of voor het meisje van hun dromen?

Ovide en zijn vriendjesLucy de Lange, Fred Butter
Dit liedje is de begintune van het programma Ovide En Zijn Vriendjes. Ovide het vogelbekdier beleeft samen met zijn dierenvrienden allerlei avonturen op een eiland. Samen hebben ze ontzettend veel lol, luister maar.

UmbrellaRihanna
Zangeres Rihanna legt in dit nummer uit dat zij ook in slechte tijden zal klaarstaan voor haar vrienden. Haar vriendschap is de paraplu (umbrella) die je zal beschermen tegen de regen.

You’ve got a friend in meRandy Newman
Dit liedje werd voor de Pixar-film Toy Story geschreven. In de film komt speelgoed tot leven. Cowboy Woody is het favoriete speelgoed van Andy. Als Andy op zijn verjaardag een nieuw actiefiguur – Buzz Lightyear – krijgt, wordt Woody jaloers. Zullen Woody en Buzz Lightyear ooit samen door één deur kunnen?

Wij blijven vrienden - K3
Met wie ben jij als je oud bent nog steeds bevriend? Op dit aanstekelijke nummer zingen Karin, Kristel en Kathleen samen met een gospelkoor over vriendschap die, wat er ook gebeurt, niet zal slijten.

Samenstelling: Jasper van Quekelberghe
Illustratie: Judith de Rond (https://libreshot.com/childhood-friends/)