Terug naar boven

Playlist Valentijnsdag

Een Playlist vol passionele, liefdevolle en hartverwarmende muziek om de dag van de liefde een extra warme gloed mee te geven.

 1. Warm Charli XCX & Haim
 2. Thinking 'bout you Ariana Grande
 3. Jus 1 kiss Basement Jaxx
 4. Dreams Cassius
 5. I miss you Björk
 6. I only have eyes for you The Flamingos
 7. Champagne kisses Jessie Ware
 8. Valentine Fiona Apple
 9. I belong in your arms Chairlift
 10. Affection Crystal Castles
 11. Cupid's head The Field
 12. Ti amo Phoenix [FR]
 13. Angels The xx
lees meer
Valentijnsdag staat voor de deur. Misschien word jij dit jaar wel door je geheime aanbidder benadert, of schiet Cupido zijn pijlen eindelijk af op diegene waar je al een tijdje een oogje op hebt. Om in romantische sferen te komen, presenteert Muziekweb een lijst vol passionele, liefdevolle en hartverwarmende muziek om de dag van de liefde een extra warme gloed mee te geven. Een lijst vol artiesten die zelf op zoek zijn naar liefde of hun geliefde in de spotlight willen zetten. Muziekweb wenst u een Valentijnsdag vol romantiek!

Warm - Charli XCX & HAIM
Als je verliefd bent op iemand, krijg je een warm gevoel van binnen. Charlie XCX beschrijft deze vurige passie samen met de gezusters Haim. Het warme gevoel waar de zangeres naar verlangt, blijft echter uit in dit nummer. De tekst beschrijft namelijk hoe moeilijk het is voor de protagonist om verliefd te worden. Ook op Valentijnsdag blijft de liefde wel eens uit.

Thinking Bout You - Ariana Grande
Naast een warm gevoel, maakt ook je hoofd overuren als je verliefd bent. Grote kans dat je de hele dag aan je geliefde denkt. Ariana Grande heeft daar ook last van, blijkt uit dit nummer.

Jus 1 Kiss - Basement Jaxx
Wat maakt alles goed? Een kus! Basement Jaxx schreef dit romantische dansnummer over het verlangen naar die ene kus die alles beter maakt. Deze optimistische toon komt terug in het euforische karakter van dit lied.

Dreams - Cassius
Alsof de hele dag aan iemand denken nog niet genoeg is, word je wellicht ook nog ‘s nachts in je slaap achtervolgd door diegene waar je gek op bent. De tekst van dit nummer van het Franse duo Cassius, beschrijft die obsessie met iemand. Een liefde waar je over wil dromen en iemand waar je elke dag opnieuw weer verliefd op wordt.

I Miss You - Björk
Niet bij je geliefde kunnen zijn. Speciaal voor iedereen die zijn geliefde mist op Valentijnsdag, heeft Björk dit nummer geschreven. Het gaat zelfs specifiek over een persoon die ze nog nooit heeft ontmoet. Wellicht is zij iemands geheime aanbidster?

I Only Have Eyes For You - The Flamingos
Liefde maakt blind, ook voor The Flamingos. Zij hebben geen aandacht meer voor hun omgeving of andere personen. De enige waar zij op gefocust zijn, is de persoon waar zij verliefd op zijn. Het origineel is een jazz-standard van Harry Warren en Al Dubin, die veelvuldig gecoverd is door onder meer Peggy Lee, Art Garfunkel en Rod Stewart.

Champagne Kisses - Jessie Ware
Niet zomaar een kus, maar een kus met de smaak van champagne. De Britse zangeres Jessie Ware lijkt in dit nummer niets anders nodig te hebben dan zo’n smakelijke kus. Ware is overigens niet vies van een goede portie romantiek. Ze schreef ook nog nummers als I Adore You, You & I (Forever) en Tough Love.

Valentine - Fiona Apple
Fiona Apple maakt pittige muziek met een donker randje. Bij haar is de romantiek niet altijd blijmoedig van aard. In het nummer Valentine stuurt zij haar crush een valentijnskaart, maar deze blijft onbeantwoord. Misschien omdat ze deze ‘via pantomime’ heeft gestuurd, zoals zij zingt. Haar reactie op deze onbeantwoorde liefde is echter enigszins zorgwekkend.

I Belong In Your Arms - Chairlift
Op Valentijnsdag wil je maar op één plek zijn en dat is in de armen van je geliefde. De Amerikaanse band Chairlift beschrijft dit in het nummer I Belong In Your Arms. Het is een vrolijk en dromerig synthpop-nummer waar de liefde vanaf druipt!

Affection - Crystal Castles
Bij romantiek en liefde denk je aan affectie of genegenheid. Crystal Castles maken niet per definitie romantische muziek en schreven er juist een dromerig en spookachtig nummer over.

Cupid’s Head - The Field
Wie kan je beter helpen op Valentijnsdag dan Cupido? Mochten zijn pijlen missen dan kun je je altijd nog vergrijpen aan de romantiek die de Zweedse DJ Alex Willner aka The Field in zijn melodieuze techno stopt.

Ti Amo - Phoenix
Frans is de taal van de liefde, maar de Fransmannen van Phoenix kozen toch voor het Italiaans om hun liefdesverklaring te gieten in muziek. Het is te vinden op het gelijknamige album uit 2017.

Angels - The xx
We sluiten deze playlist af met de romantici van The xx. Het nummer werd geschreven door zangeres/gitariste Romy Scott en gaat over het idee van verliefd zijn. Voor iedereen die hunkert naar een wederhelft, die als een engel over je waakt.

Samenstelling en tekst: Jasper van Quekelberghe
Graphic design: Judith de Rond
Foto afkomstig van Designecologist via Unsplash