Terug naar boven

Vraag en antwoordDe cd die ik heb geleend doet het niet goed. Wat nu?

Wanneer u de cd bij uw bibliotheek inlevert, geef dan ook de klacht door, liefst met vermelding van het tracknummer en de exacte tijd van de fout. De uitlening zal dan niet aan de bibliotheek in rekening gebracht worden. Na ontvangst van de cd zullen wij uw klacht afhandelen.

Terug naar boven


Ik heb alle geleende cd's al ingeleverd bij de bibliotheek, maar toch kan ik geen nieuwe cd's aanvragen via MuziekWeb omdat het maximumaantal reserveringen bereikt is. Hoe kan dat?

Het standaard aantal cd's dat wij aan een LeenDirect-lener uitlenen is tien. Daarbij worden de cd's die door u al bij de bibliotheek zijn ingeleverd meegeteld. Pas als de cd's terugkomen bij de Centrale Discotheek in Rotterdam, verdwijnen de cd's van uw pasnummer. Wij werken met het landelijk transportnetwerk van de bibliotheken. Het terugsturen van een cd mag maximaal 14 dagen duren, daarna kunt u contact opnemen. Wanneer u regelmatig grotere aantallen cd's wilt bestellen kan het maximumaantal verhoogd worden. Uw bibliotheek moet hiervoor wel toestemming aan ons geven.

Terug naar boven


Hoeveel kost het lenen van een cd of muziek-dvd via LeenDirect?

Voor het antwoord op deze vraag kunt u terecht bij uw eigen bibliotheek. De bibliotheken bepalen namelijk zelf de tarieven voor het uitlenen van cd's en muziek-dvd's via LeenDirect.
Wij brengen de bibliotheken € 1,97 per cd (schijf) en € 2,81 per muziek-dvd (schijf) in rekening. De bibliotheken dienen hier zelf nog de wettelijke leenrechtvergoeding over af te dragen.

Terug naar boven