Terug naar boven

Dienstverlening voor bibliotheken


Inter Fonothecair Leenverkeer (IFL)
Via het IFL kunnen bibliotheken en fonotheken cd's, muziek-dvd’s en lp's van het Muziekwebplein lenen. U selecteert eerst uit onze populaire of klassieke catalogus de gewenste cd's, muziek-dvd's of lp's. U kunt een cd, muziek-dvd of lp direct reserveren of eerst verzamelen op een lijst. De lijst komt bij ons uit de printer rollen en binnen enkele dagen ontvangt u de gewenste cd's via het landelijk transport.
Aanvragen voor landelijk transport kunnen via MuziekWeb worden gedaan. Om in te loggen heeft uw bibliotheek een nummer en een wachtwoord gekregen. U kunt direct zien of een cd, muziek-dvd of lp landelijk beschikbaar is en of er een exemplaar aanwezig is. Geef het lenernummer erbij op, dan wordt dat afgedrukt op het begeleidende bonnetje. Geen extra administratieve handelingen. Geen aankomstbericht, de cd, muziek-dvd of lp is immers binnen 10 dagen ter plaatse.
U ontvangt eens per maand een factuur met controlelijst.
 
Nieuwslijst
De nieuwslijst biedt een overzicht van de wekelijks nieuw uitgekomen populaire en klassieke cd's en muziek-dvd's, waarvan de belangrijkste cd's en dvd's voorzien zijn van een recensie. Vanuit de nieuwslijst kunnen bibliotheken voor hun eigen collectie cd's en dvd's bestellen bij de NBD.
Met een abonnement op de nieuwslijst kunt u elke dinsdag vanaf 16:00 uur de nieuwslijst op MuziekWeb vinden. De nieuwslijst staat klaar in PDF-formaat, waardoor het mogelijk is deze van MuziekWeb “af te plukken”. Om de bestanden te kunnen lezen moet u beschikken over het programma Acrobat Reader. Dit programma is gratis te downloaden van MuziekWeb.
 
Catalogus
De catalogus omvat de volledige collectie van het Muziekwebplein, meer dan 500.000 cd's, zo'n 30.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp's! Het Muziekwebplein is daarmee de grootste fonotheek van Europa.
In de catalogus kunt u zoeken op (delen van) woorden. De cd's zijn voorzien van een titel- en NBD-bestelnummer (indien u een abonnement heeft op de nieuwslijst).

 

Heeft u nog vragen, dan kunt u ons een e-mail sturen (info@cdr.nl)