Back to top

Liedjes over hittegolven

Wie heeft er nog puf om een liedje te schrijven? Met dit warme weer wil je niets liever dan achterover leunen, de ventilator aan zetten en een muziekje luisteren. Vandaag vijf artiesten die wél de puf hadden om tijdens een hittegolf een liedje te pennen.

Is er een beter lied om mee te beginnen dan Love Is Like A Heatwave van Martha & The Vandellas? Het trio kwam uit Detroit, een stad die bekend staat om zijn strenge winters en warme zomers.

Martha & The Vandellas – Love is like a heatwave

In Atlanta is het ’s winters beter toeven dan in Detroit. Toch kunnen zomers daar ook plakkerig en klam aanvoelen. Vraag maar aan The Allman Brothers Band.

The Allman Brothers Band – Hot ‘Lanta

De heren van Kyuss kwamen uit de woestijnstad Palm Springs. Die zijn wel gewend aan een beetje hitte. In de zomer staat de thermometer daar soms zelfs op 100°. Gelukkig zijn die graden in Fahrenheit, altijd nog een stevige 37 graden Celsius.

Kyuss - 100°

Bij John Fogerty loopt de temperatuur nog hoger op: 110°, en dat in de schaduw! Op zijn Nederlands: 43 graden! Ongelofelijk dat de ex-voorman van Creedence nog een liedje wist te schrijven. Alleen niet zo raar, dat het een traag liedje is geworden.

John Fogerty - 110° in the shade

Waar is het warmer dan dat? In de hel natuurlijk volgens de vier weerdeskundigen van Kiss.

Kiss – Hotter than hell

(PdK)