Terug naar boven

Curiosa pop: 5 x iets anders van Queen

Elk jaar met oud en nieuw hetzelfde liedje. Op het moment dat de oliebollen al een beetje slof en muf worden, moet je ook nog eens voor de duizendste keer naar Bohemian Rhapsody luisteren. Harstikke leuk hoor die galileo’s, maar de vier heren van Queen konden eigenlijk veel beter. Maar dit jaar wordt alles anders! Muziekweb selecteert voor jou vijf nummers van Queen als alternatief voor Bohemian Rhapsody.

1) Teo Torrate
Waarom zingen we eigenlijk niet ‘Let us cling together as the years go by’ met oud en nieuw? Veel toepasselijker. Goed, dit nummer is voor een deel gezongen in het Japans. Maar je begrijpt toch ook niets van ‘Bismillah’ en ‘Scaramouche’ in Bohemian Rhapsody?

Queen - Teo torriate

2) Innuendo
Innuendo was een van de laatste singles van Queen voor het overlijden van Freddie Mercury. De flamenco-solo in het midden is van Steve Howe (Yes). Inuendo is nog bombastischer dan BoRhap en ruim een halve minuut langer. Kun je eerder beginnen met aftellen!

Queen - Innuendo

3) March Of The Black Queen
De oudere broer van Bohemian Rhapsody. Het heeft bijna dezelfde structuur en je kunt dus de televisie gewoon aan laten staan met het geluid uit en dit nummer afspelen. Wedden dat bijna niemand het merkt?

Queen - March of the black queen

4) Dancer
Als een redelijk gaaf Queen-nummer slecht wordt omdat we hem te vaak horen, wordt een slecht Queen-nummer misschien wel goed. Zet dit nummer maar eens vijf keer achter elkaar op. Het is het proberen waard!

Queen - Dancer

5) One Year Of Love
Schuifelend en dansend het nieuwe jaar in gaan? Dan is One Year Of Love – toepasselijke titel, hè? – de beste keuze.

Queen - One year of love

(JE)