Terug naar boven

Colofon


Thomas Op de Coul (TC) studeerde af als sonoloog (elektronische muziek) in Den Haag en als musicoloog in Utrecht. In het verleden werkte hij bij de NCRV en de Concertzender. Een groot deel van zijn vrije tijd gaat op aan zingen van Renaissance muziek; verder doet hij onderzoek naar muziek en liturgie van kartuizermonniken. Sinds 2005 schrijft hij voor Muziekweb. Hij is een muzikale omnivoor en luistert naar zoveel mogelijk, van gregoriaans tot elektronica, van Mahler tot metal. Favoriete artiesten: Guillaume Dufay, Johannes Ockeghem, Johann Sebastian Bach, Gustav Mahler, Townes Van Zandt, Coil en Tool.

AndrĂ© Dadi (AD) maakt sinds jaar en dag de dansvloeren onveilig als één van Rotterdams meest bekende DJ's. Voor Muziekweb schrijft hij over dance en jazz, precies de combinatie die hij graag in zijn eigen sets laat horen. Favoriete artiesten: War, Horace Silver, Roy Ayers, George Clinton, Lou Donaldson, Bugz in the Attic, Bugge Wesseltoft en Jack McDuff.

Hans Jacobi (HJ) studeerde orgel aan het conservatorium. Na het behalen van de diploma’s DM (met een 10 gewaardeerd) & UM studeerde hij muziekwetenschap in Utrecht. Sinds 1994 is hij organist van de Remonstrantse Gemeente in Den Haag. Hij is tevens betrokken bij activiteiten van het aan deze kerk verbonden Uytenbogaert Centrum voor religie en cultuur. Voor Muziekweb schrijft hij over klassieke muziek. Tot zijn ontelbare favorieten behoren Jan Pieterszoon Sweelinck, Johann Sebastian Bach en Charles Wuorinen.

Cock Kats (CK) is vanaf het prille begin bij Muziekweb betrokken geweest. Sinds zijn jeugd is hij een echte muziekfreak, waarna hij van zijn hobby zijn beroep wist te maken. Cock heeft een fascinatie voor Nederlandstalige muziek in het algemeen, en muziek uit de oorlogsjaren in het bijzonder. Zijn voorkeuren veranderen dagelijks maar vaste waarden zijn Elvis Presley, Queen, Frank Sinatra en Rod McKuen.

Rien Meijer (RME) studeerde bedrijfskunde en journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na omzwervingen langs diverse redacties van het AD en De Telegraaf onderzoekt en beschrijft hij nu financiële producten voor de Consumentenbond. Sinds mei 2015 test Rien ook in zijn vrije tijd kersverse cd's, voor Muziekweb. Als oude waver (Simple Minds! The Damned!) luistert hij tegenwoordig ook best graag naar Curtis Mayfield en hiphop uit de jaren 80.

Corien Pull (CP) studeerde af als musicoloog in Utrecht. Ze schrijft over klassieke muziek, met opera als specialiteit. Regelmatig geeft zij cursussen en lezingen over klassieke muziek. Favoriete artiesten: Puccini, Verdi en Mozart in de klassieke hoek en in het populaire genre Dulce Pontes, Madredeus, Zucchero Fornaciari, Shakira, Natacha Atlas en Omar Faruk Tekbilek.

Sandra van de Putte (SvdP) studeerde af als musicoloog in Utrecht. Sinds 1998 werkt ze voor Muziekweb. Als één van de weinige medewerkers schrijft ze zowel over klassieke als populaire muziek. Ze legt zich vooral toe op crossover/wereldmuziek, cabaret, anderstalige popmuziek (bijvoorbeeld Frans, Portugees, Italiaans, Spaans) en lichte muziek. Haar favoriete artiesten zijn onder meer: Bløf, Sinéad O'Connor, Zucchero Fornaciari, Zap Mama, Orishas, Lila Downs, Mariza, Manu Chao, Cheb Mami, Richard Bona, Toumani Diabate en Youssou N'Dour.

Jasper van Quekelberghe (JvQ) studeerde psychologie en filmstudies en werkte bij het International Film Festival Rotterdam. Naast film heeft hij een onbedwingbare passie voor muziek die hij bij Muziekweb kwijt kan. Hij schrijft vooral over muziek in de pop-, rock- en electro/synth-hoek. Favoriete artiesten: Radiohead, Björk, Gorillaz, Röyksopp, Pantha du Prince, Goldfrapp, The Field en Simian Mobile Disco.

Mark Ritsema (MR) schrijft over muziek voor onder andere R’Uit Magazine en de dagkrant van het Lowlands Festival (Daily Paradise). Hij combineert dit met het muzikantenbestaan, in illustere bands als Spasmodique, Raskolnikov en Mecano. In 2007 verschijnt zijn eerste solo-cd, onder de naam Nightporter. Hij schrijft sinds 2005 voor Muziekweb met als specialisaties alternatieve rock, roots/americana en prog rock. Favoriete artiesten: John Coltrane, Howlin' Wolf, Bob Dylan, Curtis Mayfield, Television, The Gun Club,The Libertines en typische jaren zeventig bands als Roxy Music, Thin Lizzy,Pink Floyd en Gentle Giant.

En verder:

Gerson Lopes (GL)
Bart van der Vaart (BvdV)
Jan-Willem van Ree (JWvR)
Rob Borst (RB)
Hans Broekhuijsen (HB)
Job den Dulk (JdD)
Jop Euwijk (JE)
Hans Fledderus (HF)
Jeroen van Gessel (JvG)
Matthias Houweling (MH)
Sasha Ivantic (SI)
Peter Janssen (PJ)
Rob Maat (RM)
Peter de Koning (PdK)
Rutger Kooijmans (RPK)
Robert Kroos (RK)
Georgette Oskamp (GO)
Betti Plug (BP)
Maarten van Putten (MvP)
Mike Schepers (MS)
Robert Spannenberg (RS)
Ingmar Vroomen (IV)
Jaap Wapenaar (JW)
Wouter van de Zwaan (WvdZ)