Terug naar boven

Colofon


Thomas Op de Coul (TC) studeerde af als sonoloog (elektronische muziek) in Den Haag en als musicoloog in Utrecht. In het verleden werkte hij bij de NCRV en de Concertzender. Een groot deel van zijn vrije tijd gaat op aan zingen van Renaissance muziek; verder doet hij onderzoek naar muziek en liturgie van kartuizermonniken. Sinds 2005 schrijft hij voor Muziekweb. Hij is een muzikale omnivoor en luistert naar zoveel mogelijk, van gregoriaans tot elektronica, van Mahler tot metal. Favoriete artiesten: Guillaume Dufay, Johannes Ockeghem, Johann Sebastian Bach, Gustav Mahler, Townes Van Zandt, Coil en Tool.

Hans Jacobi (HJ) studeerde orgel aan het conservatorium. Na het behalen van de diploma’s DM (met een 10 gewaardeerd) & UM studeerde hij muziekwetenschap in Utrecht. Sinds 1994 is hij organist van de Remonstrantse Gemeente in Den Haag. Hij is tevens betrokken bij activiteiten van het aan deze kerk verbonden Uytenbogaert Centrum voor religie en cultuur. Voor Muziekweb schrijft hij over klassieke muziek. Tot zijn ontelbare favorieten behoren Jan Pieterszoon Sweelinck, Johann Sebastian Bach en Charles Wuorinen.

Rien Meijer (RME) studeerde bedrijfskunde en journalistiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na omzwervingen langs diverse redacties van het AD en De Telegraaf onderzoekt en beschrijft hij nu financiële producten voor de Consumentenbond. Sinds mei 2015 test Rien ook in zijn vrije tijd kersverse cd's, voor Muziekweb. Als oude waver (Simple Minds! The Damned!) luistert hij tegenwoordig ook best graag naar Curtis Mayfield en hiphop uit de jaren 80 en neemt daarnaast zijn liefde voor jazz toe.

Corien Pull (CP) studeerde af als musicoloog in Utrecht. Ze schrijft over klassieke muziek, met opera als specialiteit. Regelmatig geeft zij cursussen en lezingen over klassieke muziek. Favoriete artiesten: Puccini, Verdi en Mozart in de klassieke hoek en in het populaire genre Dulce Pontes, Madredeus, Zucchero Fornaciari, Shakira, Natacha Atlas en Omar Faruk Tekbilek.

Sandra van de Putte (SvdP) studeerde af als musicoloog in Utrecht. Sinds 1998 werkt ze voor Muziekweb. Als één van de weinige medewerkers schrijft ze zowel over klassieke als populaire muziek. Ze legt zich vooral toe op crossover/wereldmuziek, cabaret, anderstalige popmuziek (bijvoorbeeld Frans, Portugees, Italiaans, Spaans) en lichte muziek. Haar favoriete artiesten zijn onder meer: Bløf, Sinéad O'Connor, Zucchero Fornaciari, Zap Mama, Orishas, Lila Downs, Mariza, Manu Chao, Cheb Mami, Richard Bona, Toumani Diabate en Youssou N'Dour.

Jasper van Quekelberghe (JvQ) studeerde psychologie en filmstudies en werkte bij het International Film Festival Rotterdam. Naast film heeft hij een onbedwingbare passie voor muziek die hij bij Muziekweb kwijt kan. Hij schrijft vooral over muziek in de pop-, rock- en electro/synth-hoek. Favoriete artiesten: Radiohead, Björk, Gorillaz, Röyksopp, Pantha du Prince, Goldfrapp, The Field en Simian Mobile Disco.

Mark Ritsema (MR) schrijft en schreef voor onder andere Havenloods en de dagkrant van het Lowlands Festival (Daily Paradise). Hij is daarnaast muzikant en speelt in undergroundbands als Spasmodique, Raskolnikov en Mecano. Hij schrijft sinds 2005 voor Muziekweb met als specialisaties jazz, rock en avant-garde. Sinds 2019 werkt hij bij Muziekweb als onder andere (eind)redacteur van de Nieuwslijst. Favoriete artiesten: Roxy Music, John Coltrane, Thelonious Monk, Howlin' Wolf, Misha Mengelberg, Curtis Mayfield en Television.

Loretta de Smaele (LdS) heeft een brede muzieksmaak en bezoekt regelmatig concerten. Als muziek goed in elkaar steekt en met passie wordt vertolkt en overgebracht kan het volgens haar nooit slecht zijn. Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als Social Worker en combineert haar interesse in de maatschappij met de rol die media daarin speelt bij Beeld & Geluid als Creative Producer. Daar waar haar passie voor muziek nauwelijks tot uiting kan komen, kwam Muziekweb op haar pad. Voor pop, indierock, wereldmuziek, jazz, maar ook techno kan Loretta wel warm lopen. Maar haar hart maakt vooral een sprongetje voor r&b en (neo-)soul muziek, waar zij ook het meeste over schrijft. Het zijn er teveel om uit te kiezen, maar hierbij een kleine greep uit haar favorieten: Lianne la Havas, Alicia Keys, PJ Morton, Lauryn Hill en Anderson Paak.

Jur Vermijs (JV) studeerde flamencogitaar in Rotterdam en Córdoba. Hij combineert zijn carrière als gitarist met zijn werk bij Muziekweb. Hij schrijft voornamelijk over wereldmuziek, maar heeft daarnaast een brede interesse in uiteenlopende muziekstijlen, zoals jazz, prog en pop. Favoriete artiesten in de flamencohoek zijn Paco de Lucía, Enrique Morente en Rafael Riqueni, naast pop- en rockgroepen als The Beatles, King Crimson, Radiohead en Red Hot Chili Peppers en jazzmuzikanten als Bill Evans en John McLaughlin naast vele, vele anderen.

En verder:

André Dadi (AD)
Gerson Lopes (GL)
Cock Kats (CK)
Bart van der Vaart (BvdV)
Jan-Willem van Ree (JWvR)
Rob Borst (RB)
Hans Broekhuijsen (HB)
Job den Dulk (JdD)
Jop Euwijk (JE)
Hans Fledderus (HF)
Jeroen van Gessel (JvG)
Matthias Houweling (MH)
Sasha Ivantic (SI)
Peter Janssen (PJ)
Rob Maat (RM)
Peter de Koning (PdK)
Rutger Kooijmans (RPK)
Robert Kroos (RK)
Georgette Oskamp (GO)
Betti Plug (BP)
Maarten van Putten (MvP)
Mike Schepers (MS)
Robert Spannenberg (RS)
Ingmar Vroomen (IV)
Jaap Wapenaar (JW)
Wouter van de Zwaan (WvdZ)