Terug naar boven

De Tijdmachine: Blind Melon

In de herfst van 1995 werden fans van alternatieve rock opgeschrikt door een triest bericht. Shannon Hoon, de frontman van Blind Melon, was overleden. De zanger werd niet ouder dan 28 jaar en overleed aan een hartaanval veroorzaakt door een overdosis cocaïne. Blind Melon scoorde twee jaar eerder een grote hit met het nummer No Rain.

Blind Melon – No rain

Blind Melon leek in 1993 een gouden toekomst tegemoet te gaan. Het nummer No Rain werd een hit vanwege de aanstekelijke video met een hoofdrol voor mollig meisje in een bijenpak. Het vrolijke, psychedelische liedjes paste perfect bij de zomer van 1993. De andere nummers op Blind Melons titelloze doorbraakplaat waren een stuk steviger. Vooral Led Zeppelin en The Doors klonken door in de sound van Blind Melon. De groep toerde in het voorprogramma van Soundgarden en The Rolling Stones.

Hoon overleed ook terwijl hij op toernee was. Zijn levensloze lichaam werd ‘s ochtends gevonden in de tourbus. De 28-jarige zanger liet een vrouw en een drie maanden oude dochter achter. Het postuum verschenen Nico werd vernoemd naar Hoons dochter en de opbrengst van de cd kwam haar ook ten goede.

Hieronder vier nummers van het album Nico en hun laatste album For My Friends.

Soul one

The pusher

Tumblin' down

Wishing well