Terug naar boven

De Tijdmachine: Iggy Pop

Iedereen die het zag vergat het niet: Iggy Pop bij TopPop, hét popprogramma van de Nederlandse televisie. De halfnaakte zanger rolde over het podium en nam amper de moeite om mee te playbacken met zijn hit Lust For Life. Hoogtepunt van het optreden was Iggy’s duik in de plantenbak die ter decoratie op het podium stond.

Iggy Pop – Lust For Life

Iggy Pop bleef de hele dag onbereikbaar voor de TopPop-crew. De zanger had zich opgesloten in zijn kleedkamer. Later bleek dat hij boos was vanwege het feit dat hij niet met zijn vaste band live mocht spelen, maar Lust For Life moest playbacken. De wanhoop nabij liet de dienstdoende regisseur Lust For Life maar over de stereo spelen. Met resultaat: direct kwam er een woeste Iggy Pop uit de kleedkamer stormen. Hij valt in de armen van een stevige, bebaarde TopPop-medewerker die daarom nog een (gedwongen) dansje maakt met de excentrieke zanger.

Overigens zou Iggy Pop snel weer terugkomen in TopPop. Op 10 maart 1978 zong hij Some Weird Sin (ook van Lust For Life). Er stonden geen plantenbakken meer op het podium.

Iggy Pop – Some weird sin