Terug naar boven

De Tijdmachine: Elvis Presley

Elvis Presley werd op 8 januari 1935 geboren in Tupelo, Mississippi. Elvis’ tweelingbroertje Jesse overleed bij de geboorte. De zanger had vooral een innige band met zijn moeder Gladys voor wie hij in de Sun Studio zijn eerste plaatje opnam.

Het geboortehuis in Tupelo is nog altijd te bezichtigen. Het huis is gebouwd door Elvis’ grootvader en is een zogeheten ‘shotgun house’, een klein rechthoekig huis waarin alle kamers achter elkaar liggen. Later verhuisde Elvis met zijn ouders naar het grotere Memphis. In 1953 nam hij daar in de studio’s van Sun Records zijn eerste plaatje op. Al snel werd de jonge, knappe Elvis een jeugdheld.

De zanger bleef, zij het met ups en downs, tot aan zijn vroege dood in 1977 in de belangstelling staan van het publiek. De zanger vond zichzelf meerdere keren opnieuw uit. Bij zijn comeback in 1968 als een in leer gestoken rocker en later ook met zijn overdadige Vegas-shows. Ook decennia na zijn dood blijft ‘The King’ nog altijd tot de verbeelding van velen spreken.

Hieronder een aantal fragmenten van zijn comeback special in 1968 met o.a. een daverende versie van Heartbreak Hotel (ondanks dat Presley zijn tekst niet meer weet).

Heartbreak Hotel

That's Alright Mama

Love Me Tender

Don't Be Cruel

(PdK)