Terug naar boven

Playlist Gruwelijk eng

Boe! Sidder van angst en zing gezellig mee met deze gruwelijk enge playlist!

 1. Welkom in de griezelbus Erik van Muiswinkel
 2. Monster in de kast Kinderen voor Kinderen
 3. Enge dingen Hetty Heyting & Jan-Simon Minkema
 4. De engste dingen Samba Salad
 5. In het donker Sesamstraat
 6. Onder mijn bed MrLuca
 7. De heks van dovenetel Dirk Scheele
 8. Nachtmerrie De Gang Van Sake
 9. Het spokenlied Jeugdtheater Hofplein
 10. Toverdrank Kinderkoor Kom Maar Op
 11. Spoken bestaan niet Bassie & Adriaan
 12. Vreselijk gedroomd Willy B. Kids
lees meer
Boe! De Kinderboekenweek staat in 2017 in het teken van het thema ‘Gruwelijk eng’. Nou, daar kunnen schrijvers en illustratoren natuurlijk wel wat mee. Maar muzikanten ook! Speciaal voor de Kinderboekenweek heeft Muziekweb een playlist samengesteld van de leukste horrormuziek voor kinderen.

Welkom in de griezelbusVOF de Kunst
VOF de Kunst maakte meerdere griezel-cd’s vol trollen, spinnen en krokodillen. Hier zingt de band over de griezelbus, bekend van de verhalen van griezelschrijver Paul van Loon.

Monster in de kastKinderen voor Kinderen
Natuurlijk mag het bekendste kinderkoor niet ontbreken in deze lijst. Kinderen voor Kinderen maakte meerdere liedjes over bang zijn, maar dit is het meest opvallende. De vrolijke melodie maakt alles toch net even wat minder eng.

Enge dingenDe Familie Knots
De populaire kinderserie De Familie Knots (1980-1984) draaide om leuke verhaaltjes met onder anderen Tante Til, Onkel X en Neef Herbert. Maar er waren ook mooie popnummers. Dit funky liedje werd gezongen door Jan-Simon Minkema.

De engste dingenSamba Salad
Samba Salad maakt muziektheater voor kinderen. Het gezelschap beheerst veel stijlen en zingt hier een liedje waar The Beatles zich niet voor zouden schamen.

In het donkerLot Lohr
Ieder kind herkent de angst die Lot Lohr bezingt in dit zwoele Sesamstraat-nummer. Je hoort ook nog Ieniemienie gillen als je goed oplet.

Onder mijn bed MrLuca
Het jazzsextet MrLuca maakt jazz voor kinderen. Je knipt al gauw in je vingers bij deze aanstekelijke track. Er knippen nog veel meer dingen, maar dat verklappen we niet! Luister maar!

De heks van dovenetelDirk Scheele
We kennen Dirk Scheele van zijn enthousiasmerende kinderpop. Meestal gaat hij vol gas, maar hier tokkelt hij een rustig folkliedje over een heks.

Nachtmerrie De Gang van Sake
Nachtmerries vol draken en tovenaars zijn niet leuk, maar als je wakker wordt, is alles weer gewoon. En dan kun je meteen even swingen op de rock-‘n-roll van De Gang van Sake.

Het spokenliedJeugdtheater Hofplein
Heksen, kikkers en spoken was een leuke musical uit 1995 van het Jeugdtheater Hofplein. De teksten waren van Bruun Kuijt en de muziek van Ton Scherpenzeel. ‘We zijn niet bang, ben je gek? Oewaahiejaaahoee!’

ToverdrankKinderkoor Kom Maar Op
Dokter Wolf en Kwakwezel Frank staan rood op de dierenleenbank. Ze besluiten daarom maar toverdrank te gaan verkopen. Echt bang hoef je niet te worden van deze kwakzalvers. Grappig zijn ze wel!

Spoken bestaan nietBassie & Adriaan
Je hoeft niet bang te zijn voor spoken, ze bestaan namelijk niet! Bassie & Adriaan zongen er al over 1985. Het liedje groeide uit tot een van de bekendste liedjes van het olijke duo.

Vreselijk gedroomdWilly B. Kids
Na een boze droom ren je het liefst naar je moeder toe. Ook al weet je best dat de kikkers, torren, beulen uit je dromen niet echt zijn.

Samenstelling: Jop Euwijk