Terug naar boven

Playlist Herfst

Stook de kachel lekker op, ga in een makkelijke stoel zitten en geniet van deze playlist met relaxte herfstliedjes.

  1. California dreamin' Bobby Womack
  2. Leaves that are green Simon & Garfunkel
  3. Les feuilles mortes Yves Montand
  4. Autumn leaves Eva Cassidy
  5. Autumn sun Emiliana Torrini
  6. Autumn in New York Ella Fitzgerald & Louis Armstrong
  7. Autumn serenade John Coltrane & Johnny Hartman & McCoy Tyner & Jimmy Garrison & Elvin Jones
  8. Leaves keep falling down Stevie Ann
lees meer
Maken vallende blaadjes je somber? Luister dan naar deze Herfst playlist! Stook de kachel lekker op, ga in een makkelijke stoel zitten en geniet van deze relaxte herfstliedjes.

California dreamin’ - Bobby Womack
‘All the leaves are brown’, met die iconische openingsregel begon de grootste hit van The Mamas & The Papas uit 1966. California dreamin’ werd een evergreen, die door veel artiesten is opgenomen. Bobby Womack coverde het hartverwarmende nummer in 1969.

Leaves that are greenSimon & Garfunkel
Dit nummer begint ook weer met een sterke tekst: ‘I was 21 years when I wrote this song. I'm 22 now but I won't be for long. Time hurries on.’ De tijd gaat voort, dat had de jonge Paul Simon al goed door. De herfst vormt het juiste decor voor dit melancholische lied over vergankelijkheid.

Les feuilles mortesYves Montand
De jazzstandard Autumn leaves is door een lange reeks artiesten opgenomen, van Chick Corea tot Fairuz. De oorspronkelijke versie is echter Frans (geschreven door Jacques Prévert) en werd voor het eerst opgenomen in 1946 door chansonnier Yves Montand. Les feuilles mortes (dode bladeren) gaat over een relatie die na de zomer stukloopt.

Autumn leavesEva Cassidy
Ook Eva Cassidy nam een versie van Les feuilles mortes/Autumn leaves op. Het stond op het album dat de Amerikaanse zangeres vlak voor haar dood uitbracht: Live at Blues Alley uit 1996. Deze indrukwekkende live-uitvoering laat horen waarom Cassidy postuum uitgroeide tot een wereldster.

Autumn sunEmiliana Torrini
De herfst kan verraderlijk zijn. De laatste stralen zomerlicht zijn prachtig, maar de dagen worden toch echt korter. Herfstblaadjes hebben de meest mooie kleuren, maar vallen uiteindelijk op de grond. In die setting moet je dit nummer van Emiliana Torrini plaatsen. Autumn Sun gaat over een onbekende aardige vrouw die haar huis binnenkomt en haar familie voor zich wint. ‘Een nachtmerrie’, aldus de IJslandse zangeres.

Autumn in New YorkElla Fitzgerald & Louis Armstrong
Wederom een heerlijke jazzklassieker. Oorspronkelijk werd Autumn in New York opgenomen door J. Harold Murray in 1934. Ella Fitzgerald en Louis Armstrong brachten in 1957 hun cover van het nummer uit.

Autumn serenadeJohn Coltrane & Johnny Hartman
Saxofonist John Coltrane en zanger Johnny Hartman namen in 1963 in één dag een titelloos duetalbum op. Naar verluidt stond Autumn serenade er in een keer op.

Leaves keep falling down - Stevie Ann
Op de valreep nog een Nederlander in deze lijst. En dat terwijl het in ons kikkerlandje zo vaak herfstweer is! De nationale eer wordt gered door Stevie Ann, die dit nummer in de Verenigde Staten opnam. Dat dan weer wel.

Samenstelling: Ingmar Vroomen en Jop Euwijk