Terug naar boven

Playlist Sinterklaas

Oh, kom er eens luisteren wat er in deze playlist staat!

 1. Jongens heb je 't al vernomen Bassie & Adriaan
 2. Sinterklaas fever Hermes House Band & Kinderkoor Prettig Weekend
 3. Sinterklaas wordt 100.000 Kinderen voor Kinderen
 4. Pepernotensoul Gebroeders Ko
 5. De tuin van Sinterklaas Kinderkoor De Vrolijke Noot
 6. Sint heeft een mobieltje Thomas Berge
 7. Waar is de bril van Sinterklaas Esther Hart & Trapperdetrap
 8. Brief aan Sinterklaas Carlo Boszhard
 9. Sinterklaas is verkouden Dirk Scheele
 10. Hey DiscoPiet Sinterklaas Fever
 11. Wegwijs heeft een idee Aart Staartjes & Wegwijspiet
 12. Dag Sinterklaasje Raak!
lees meer
Het is tijd om een verlanglijstje samen te stellen, je schoen te zetten en lekker veel pepernoten te eten. Terwijl je dat allemaal doet, kun je naar deze Sinterklaas playlist luisteren. Muziekweb wenst iedereen een fijn Sinterklaasfeest toe!

Jongens Heb Je ’t Al Vernomen - Bassie & Adriaan
Voor iedereen die nog niet op de hoogte was dat Sinterklaas weer in het land is, zingen Bassie & Adriaan deze variatie op het klassieke liedje.

Sinterklaas FeverHermes House Band & Kinderkoor Prettig Weekend
Als de goedheiligman dan eindelijk in het land is, kan het aftellen naar pakjesavond beginnen. Deze spannende tijd zorgt misschien voor koortsachtige taferelen. In dit swingende nummer wordt daarover gezongen; een versie van Staying Alive van Bee Gees.

Sinterklaas Wordt 100.000 - Kinderen Voor Kinderen
Niemand weet hoe oud Sinterklaas precies is. Volgens Kinderen voor Kinderen gaat de Goedheiligman al heel wat jaartjes mee. Zij zingen dat hij maar liefst 100.000 wordt!

Pepernotensoul - Gebroeders Ko
Al lang voordat Sinterklaas in het land is, liggen de pepernoten in de winkel. De Gebroeders Ko maakte een feestelijk nummer over deze lekkernij: de pepernotensoul!

De Tuin Van SinterklaasKinderkoor De Vrolijke Noot
Je weet het misschien niet, maar Sinterklaas is ook een fervent tuinier. In zijn tuin staan bloemen van marsepein en groeien zelfs pepernoten. Al die lekkernijen neemt hij mee naar Nederland.

Sint Heeft Een MobieltjeThomas Berge
Oorspronkelijk houdt Sinterklaas alles bij in zijn Grote Rode Boek. Maar de Sint gaat ook met zijn tijd mee. Je kunt hem nu ook bereiken op zijn mobiele telefoon. Handig als je je verlanglijstje naar hem wilt appen.

Waar Is De Bril Van SinterklaasEsther Hart & Trapperdetrap
Boek of mobieltje, de Sint heeft dan natuurlijk wel zijn bril nodig, anders kan hij alsnog de verlanglijstjes van alle kinderen niet lezen. In dit nummer is hij zijn bril kwijt en is het dus nog maar de vraag of iedereen zijn cadeaus krijgt…

Brief Aan SinterklaasCarlo Boszhard
Niet alleen kinderen vragen om cadeaus bij de Sint. In dit nummer zingt Carlo Boszhard over een hond die een brief aan Sinterklaas schrijft. Deze viervoeter wil niets liever dan een circushond zijn. Zou Sinterklaas zijn wens in vervulling laten gaan?

Sinterklaas Is VerkoudenDirk Scheele
Sinterklaas struint op pakjesavond alle daken af om zijn cadeaus aan de mensen te geven. In december kan het al goed koud zijn. De Sint is in dit nummer daarom snotverkouden. Hij krijgt van Piet gelukkig een zakdoek.

Hey Disco PietSinterklaas Fever
Dat Sint en Piet wel van een feestje houden, blijkt uit dit liedje. Hierin is Disco Piet de hoofdpersoon, hij is gek op discomuziek. Sinterklaas probeert hem een beetje in toom te houden.

Wegwijs Heeft Een IdeeAart Staartjes
Sinterklaas geeft iedereen cadeaus, maar zou de Sint zelf ook wel eens een cadeau krijgen? Wegwijs Piet heeft daarom iets bedacht om Sinterklaas te verrassen. Samen met Aart Staartjes bespreekt hij zijn idee, al is het nog maar de vraag of Sinterklaas blij zal zijn met dit cadeau.

Dag SinterklaasjeRaak!
Na 5 december gaat Sinterklaas weer terug naar Spanje. We eindigen deze playlist dan ook met het afscheidsliedje Dag Sinterklaas. Het is gelukkig een vrolijk afscheid, waarin de Sint en zijn Pieten worden uitgezwaaid door het muziektrio Raak!.

tekst en samenstelling: Sint en Piet
vormgeving: Judith de Rond
illustratie: albumhoes LAX1841