Terug naar boven

Audio features


Audio features en Essentia 2.1b5

Muziekweb heeft Essentia ingezet om voor 8+ miljoen tracks audio features te berekenen. De features zullen gebruikt worden om machine learning modellen te berekenen voor intern gebruik.

Voor de berekeningen zijn in de meeste gevallen de originele audio gebruikt, voor een klein percentage is aac audio als input gebruikt. Op muziekweb zijn de audio features in te zien via de album pagina. De basis audio features zijn voor de meeste tracks beschikbaar. Extended features zijn ook berekend op basis van de Essentia SVM modellen en ook beschikbaar gesteld.

Beschikbaarheid features voor derden

Voor onderzoek kan contact opgenomen worden met muziekweb (info@muziekweb.nl). Een bulk levering van de features en bijbehorende meta data is mogelijk. Er dient dan wel een overeenkomst getekend te worden die het gebruik van de data tot het onderzoekt beperkt (voorbeeld overeenkomst).

Andere Essentia versies ander resultaat

Verschillende versies van Essentia zijn niet uitwisselbaar volgens hun website en experimenten door muziekweb leveren verschillen in de berekende audio features. Als referentie hebben we daarom de gebruikte source en linux binary gelinkt.

Referenties:

Versies gebruikt: