Terug naar boven

Nieuw account aanmaken en pas koppelen


U vraagt een cd of muziek-dvd aan (voor de leesbaarheid gebruiken we hierna alleen de term cd) uit de collectie van Muziekweb. Na het aanvragen wordt de cd naar uw bibliotheek verzonden en aan u uitgeleend onder de voorwaarden en tarieven van uw bibliotheek.

Als u voor de eerste keer iets via Muziekweb aanvraagt, moet u een muziekweb-account aanmaken. Een account kan worden aangemaakt met Google, Facebook of door te kiezen voor ‘nieuw account aanmaken’ (afb. 1 en afb. 2). U ziet eerst onze privacyverklaring. Om materialen te kunnen lenen heeft u een bibliotheekpas nodig. Daarvoor moet u uw bibliotheekpas aan uw account koppelen (afb. 3 en afb. 4).
Nieuw account maken afb. 1

Registratie afb. 2

Klik op doorgaan om uw bibliotheekpas te koppelen.
Bibliotheekpas koppelen afb. 3

Uw pasnummer moet in het bibliotheeksysteem gecontroleerd worden, daarvoor wordt u doorgestuurd naar Bibliotheek.nl (afb. 4).

In het inlogscherm van Bibliotheek.nl vult u uw e-mailadres of bibliotheekpasnummer in. Het wachtwoord of pincode dat u hier invult is uw bibliotheekwachtwoord! LET OP: dat is een ander wachtwoord dan uw Muziekweb-wachtwoord. Kijk op de site van uw bibliotheek als u het wachtwoord niet meer weet. Vaak is het een combinatie van uw geboortedag/maand/jaar.
Inloggen bibliotheek website afb. 4

Terug naar Muziekweb afb. 5

Nu kunt u de cd aanvragen! Klik op de albumpagina op ‘Leen dit album’. Kijk of de gegevens in het aanvraagscherm kloppen en klik op ‘akkoord’. Vervolgens krijgt u per e-mail een bevestiging en de vermoedelijke datum van aankomst bij uw bibliotheek.
Leen album afb. 6

Als een cd aan een ander is uitgeleend, dan plaatsen wij een reservering voor u voor het album en sturen wij u een bericht wanneer de u aan de beurt bent voor het lenen van de cd. Wilt u op dat moment de cd nog steeds lenen, dan moet u binnen 24 uur reageren, anders vervalt de reservering.

Mocht het aanvragen niet lukken, stuur dan een e-mail naar info@muziekweb.nl of bel naar 010 412 3474.