Terug naar boven

Van Eigen Bodem: Idols

Talentenjachten zijn van alle tijden. Een van de succesvolste was Idols (2003). Hoe verging het de idolen uit het eerste seizoen verder in de muziek? In deze aflevering van Van Eigen Bodem alles over Jim, Jamai, Hind en consorten.

Opvallend is dat het merendeel van de finalisten van de eerste Idols tien jaar later nog steeds actief zijn in de entertainment-industrie.

Jamai
Winnaar Jamai maakte meteen een popalbum, maar stapte vrij snel de verrassend over naar de televisie- en musicalwereld. Hij speelde onder andere in de succesmusical Les Misérables.

Jamai – Les Miserable : Lege Stoelen Lege Tafels

Jim
Runner-up Jim profileerde zich langer als popzanger, maar ontwikkelde zich net als Jamai als presentator en acteur.

Jim – Die Zomernacht

Hind
Hind, volgens vele de beste vocalist van de serie, werd derde en maakte daarna een reeks mooie albums. Opvallend was Crosspop (2010) dat via crowdfunding tot stand kwam.

Hind – Feel

Dewi
Ook Dewi bleek in de jaren na Idols een prima zangeres te zijn. Hits kwamen en gingen, maar ook in de moeilijkere periodes bleef ze zingen. In het voorjaar van 2014 maakte ze een single met dj Chuckie.

Dewi – How Come You Don't Call Me

David
Zoals veel Idols-kandidaten probeerde David later nog via andere talentenjachten een carrière op te bouwen. Meer succes had hij als gastzanger bij onder andere Chocolate Puma en in de theaterwereld, bijvoorbeeld als acteur in de Nederlandse versie van Dreamgirls.

Chocolate Puma – Always And Forever

Marieke
Marieke maakte met haar zus (en actrice) Aukje van Ginneken een single die het goed deed bij de jeugd en verdween toen een beetje uit beeld. Maar ook zij is tien jaar nog als zangeres actief, wat ook bleek aan haar deelname aan de talentenjacht The Next Pop Talent.

Aukje & Marieke – Be Where You Wanna Be

Bas en Joël
Bas en Joël moesten zicht tevreden stellen met de zevende en achtste plek en besloten samen de popwereld te veroveren. Met het door Eric Dikeb geschreven nummer Celeste deden de jongens mee aan het Nationaal Songfestival. Bas zei vervolgens de muziek vaarwel, Joël was in 2014 de initiatiefnemer van de Idols-reünie en documentaire.

Bas & Joël – Celeste

Zosja
Zosja bracht een coveralbum uit dat diende als soundtrack voor Phileine zegt sorry. Daarna ging ze studeren aan het conservatorium, waar ze inmiddels ook lesgeeft. Het naar haar genoemde jazzkwartet Zosja stond in 2013 op het North Sea Jazz Festival.

Zosja – Breakfast At Tiffany's

(JE)