Terug naar boven

Curiosa pop: Terug naar school

Of je het nou leuk vindt of niet, in september beginnen de scholen weer. Zelfs als je al jaren geslaagd of afgestudeerd bent, ken je dat onwennige gevoel nog. Opwinding, angst en hoop maken zich afwisselend van je meester. Dan is het wel zo prettig om nog vlug even een liedje te luisteren voordat je de poort van de school passeert. Muziekweb koos vijf liedjes uit voor dit speciale september-moment.

‘De school is weer begonnen voor alle domme jongens’, scandeerde Kraantje Pappie in 2013 met zijn vrienden Fiddox en DJ Friss. Alle slimme meisjes en jongens moeten er echter ook aan geloven.

Kraantje Pappie – School is begonnen

Het gevoel dat Mungo Jerry hier bezingt, kennen we allemaal wel van de late zondagavond. En van alle andere dagen van de week eigenlijk ook.

Mungo Jerry – I don’t want to go back to school

Het leven ná school is ook niet alles. Yes-zanger Jon Anderson en synthesizervirtuoos Vangelis schreven er een prachtig nummer over. Op je werk kan het zo vervelend zijn dat je liever weer op school zit.

Jon & Vangelis – Back to school

Laten we niet vergeten dat er op school ook de mooiste dingen kunnen ontstaan. Je maakt vrienden, ontdekt waar je talenten liggen en misschien…kom je op de eerste schooldag wel de liefde van je leven tegen.

The Ko Kos – The first day of school

School kan natuurlijk heel erg leuk zijn, zeker als je een vak volgt dat bij je past. In Brazilië heb je zogenaamde sambascholen, waar leerlingen werken aan zang, muziek, dans en praalwagens. Sambascholen vertegenwoordigen buurt en strijden jaarlijks met elkaar om prijzen. Os Cinco Criolos zingt in dit nummer een geschiedenis van belangrijke scholen.

Os Cinco Criolos – Primeira Escola

(JE)