Terug naar boven

Zeeland: Concert at Sea

Een bijzonder optreden van Bløf in 2003 groeit uit tot een jaarlijks popfestival van een enorme omvang. Concert at Sea is al jaren een begrip in Zeeland en ver daarbuiten.

Stichting Renesse is een organisatie die evenementen en instellingen op Schouwen-Duiveland financieel ondersteunt. Vanwege het 50-jarig jubileum van de stichting geeft de Zeeuwse band Bløf in 2003 een gratis toegankelijk concert voor de inwoners van Schouwen-Duiveland. Er komen maar liefst 40.000 bezoekers naar de Brouwersdam. Uit dit succes wordt Concert at Sea geboren. De eerste editie in 2006 kent een kleine line-up: Bløf, Racoon, Ilse DeLange, Novastar en Elias Ochoa (Buena Vista Social Club). De jaren erna groeit het festival uit tot een meerdaags evenement met tientallen acts en zo’n 80.000 bezoekers. We doen een kleine greep uit het aanbod van optredende artiesten tijdens de editie van 2024.

Bløf is natuurlijk ieder jaar van de partij. De kans is groot dat ook dit jaar hun grote hit Zoutelande niet zal ontbreken. Het nummer is een duet met Geike Arnaert van de Belgische band Hooverphonic. Tijdens Concert at Sea in 2018 is deze zangeres dan ook de speciale gast.

Zoutelande - Bløf, Geike

De Nederlandse rockband Kane is er in 2010 en 2013 bij. Ze nemen een pauze van een kleine tien jaar, maar treden vanaf juni 2024 weer op. Vlak na de vijf uitverkochte shows in de Amsterdamse Ziggo Dome zijn ze ook op de Brouwersdam te bewonderen.

No Surrender - Kane

Ook de Zeeuwse band Racoon keert regelmatig terug naar het festival. In 2022 verschijnen ze bij zangeres Meau op het podium. Ook tijdens de 2024 editie van Concert at Sea is zij weer van de partij. Net als Racoon.

Dans met m’n ogen dicht - Meau, Racoon

Sinds 2021 timmert de band Prins S. en De Geit met een combinatie van rap en electro aan de weg. Ze zijn een sensatie op popfestivals en mogen in Zeeland uiteraard niet ontbreken.

Rood staan en hard gaan - Prins S. en De Geit

Voor het tweede jaar op rij zal Kris Kross Amsterdam de meute op de Brouwersdam in beweging krijgen. Hun samenwerking met Sera en Conor Maynard behaalt in 2023 de derde plaats in de Top 40. En laat nou ook Sera dit jaar te gast zijn! De Nederlandse zangeres heeft al gezongen met Justin Bieber en mag voetballer Christiano Ronaldo tot een van haar fans rekenen.

Stay (Never Leave) - Kris Kross Amsterdam, Sera, Conor Maynard

(GK)