Back to top

Van Eigen Bodem: Gruwelijk eng

Boe! De kinderboekenweek staat in oktober 2017 in het teken van het thema ‘Gruwelijk eng!’. Nou, daar kunnen schrijvers en illustratoren natuurlijk wel wat mee. Maar muzikanten ook! Speciaal voor de kinderboekenweek heeft Muziekweb een top 5 samengesteld van de leukste horror-muziek voor kinderen.

Erik Engerd was de niet écht enge rol van Joost Prinsen in de Stratemakeropzeeshow uit de jaren zeventig. Kinderen waren dol op hem. Dit album bevat een reeks spookverhalen die Prinsen leuk voorleest.

Joost Prinsen – Griezelige verhalen door Erik Engerd

Een bonte verzameling liedjes over trollen, spinnen en krokodillen. VOF de Kunst nodigde een stoet aan bekende Nederlanders uit voor dit griezelige album, waaronder Aart Staartjes, Barry Hay en Ivo de Wijs.

VOF de Kunst – De Griezel CD

Leuke musical uit 1995 van het Jeugdtheater Hofplein met teksten van Bruun Kuijt en muziek van Ton Scherpenzeel.

Ton Scherpenzeel – Heksen, kikkers en spoken

Dolfje Weerwolfje was al te horen op de Griezel CD van VOF de Kunst, waaraan schrijver Paul van Loon meewerkte. Het weerwolfje was zo populair dat het zelfs een eigen musical kreeg.

Fons Merkies – Dolfje Weerwolfje

Als er één kinderprogramma het heeft opgenomen voor monsters dan is het Sesamstraat wel. De pluizig en blauwe wezens lopen door het decor alsof er niets aan de hand is. Hoogtepunt op deze cd vol spannende Sesamstraat-klassiekers is: Ik wil een monster voor elke dag.

Sesamstraat – Monsters en enge dingen

(JE)