Louis Davids groeit op in een arme familie van kermisartiesten. In de jaren 30 vernieuwt hij het cabaret. Een paar van zijn liedjes groeien uit tot klassiekers.
Van de Grote Drie (Wim Sonneveld, Toon Hermans, Wim Kan) is Sonneveld degene die het vaakst zingt. Zijn liedjes zijn grappig of melancholisch, zoals Aan De Amsterdamse Grachten.
Bram Vermeulen en Freek de Jonge schudden de boel flink op met Neerlands Hoop In Bange Dagen. Hun scherpe teksten worden ondersteund door swingende rockmuziek.
De chaotische typetjes van Brigitte Kaandorp brengen menig zaal aan het lachen, vooral wanneer ze liedjes vanuit dat perspectief zingt.
Luisterliedjes blijven belangrijk in een cabaretvoorstelling. Met het kwetsbare Mag Ik Dan Bij Jou haakt Claudia de Brij aan bij de actualiteit van aanslagen en vluchtelingen.
Stand-up comedy is van invloed op jonge cabaretiers. In stand-up wordt niet gezongen. Voormalig stand-upper Najib Amhali maakt wel een cd geïnspireerd door de lievelingsmuziek van zijn zoon.
Ze was extravagant, verleidelijk en bovenal grappig. Adèle Bloemendaalhad vele gezichten. De actrice en zangeres wisselde… meer
Vier dagen na de Duitse inval van Nederland op 10 mei 1940 werd Rotterdam gebombardeerd. Het bombardement en de daarop volgende… meer
Componist Joop Stokkermans (1937-2012) heeft muziek geschreven voor televisie, theater en reclames. Zijn liedjes voor de… meer