Terug naar boven

Lenen via bibliotheken


Wanneer u lid bent van een bibliotheek, dan kunt u materialen lenen uit de collectie van Muziekweb. Vraag bij uw bibliotheek naar de tarieven en voorwaarden die voor het lenen in rekening gebracht worden, die tarieven worden niet door Muziekweb vastgesteld.

Log in op uw account. Als u nog geen Muziekweb-account heeft kunt u er een aanmaken en het nummer van uw bibliotheekpas daaraan koppelen (zie ook: hoe maak ik een nieuw account aan).

Zoek de titel op die u wilt lenen, klik op 'leen dit album' en volg de instructies. Is een exemplaar van die titel in de collectie aanwezig, dan wordt die naar uw bibliotheek toegezonden. Zijn alle exemplaren uitgeleend, dan wordt uw aanvraag in de wachtrij gezet. Zodra een exemplaar wordt teruggebracht en u aan de beurt bent, krijgt u een e-mail waarin gevraagd wordt of u dat exemplaar wilt lenen. Bevestigt u de aanvraag, dan wordt deze naar uw bibliotheek toegezonden. U krijgt daarna een bericht wanneer het exemplaar daar is aangekomen.

Er is een limiet voor het lenen van titels. Alles onderweg van en naar de bibliotheek en wat er gereserveerd is telt mee.
Leden van de Bibliotheek Rotterdam kunnen materialen lenen bij Bieb to Go. Kijk hier voor de openingstijden, lenen kan alleen als er een medewerker aanwezig is https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/locaties/biebtogo